Peruskurssi

peruskurssi

 
Harjoittelu peruskurssilla

Peruskursseja järjestetään kahdesti vuodessa, syksyisin ja keväisin. Alaikäraja aikuisten peruskurssille on 14 vuotta. Peruskurssi kestää noin kolme kuukautta ja harjoituksia pidetään kahdesti viikossa. Peruskurssilla opetellaan mm. kaatumistekniikoita eli ukemeita sekä erilaisia irrottautumistekniikoita. Kurssilla on tarkoitus rakentaa vankka pohja tulevaa harjoittelua varten. Tärkeitä asioita kurssin ohjelmassa ovat myös käyttäytymissääntöjen ja oikean hokutoryu-asenteen opettaminen.

Harjoitusasuksi kurssin aikana riittää vahvahko T-paita ja verryttelyhousut. Tatamilla eli harjoittelualustalla ollaan paljain jaloin. Kurssin aikana varsinainen ju-jutsupuku ei ole välttämätön. Kurssilla on kuitenkin mahdollista osallistua pukujen yhteistilaukseen. Tarkempia ohjeita annetaan harjoituksissa. Keltaisen vyön koe pidetään peruskurssin jälkeen järjestettävällä leirillä. Vyökokeessa testataan kurssilla opetetut asiat.

 
Vakuutus

Jigotai ry:n ju-jutsujaos on Karateliiton (www.karateliitto.fi) jäsen. Harjoittelijoilla tulee olla hankittuna Karateliiton lisenssi sekä sovetuva vakuutus. Vakuutuksen voi hankkia myös omasta vakuutusyhtiöstä. Vakuutusta hankkiessa kannattaa huomioida, että vakuutuksen tulee kattaa kamppailulajien harrastaminen (sekä kilpailu, mikäli aiot kilpailla lajissa).

Harrastajat eivät ole vakuutettuja seuran puolesta, joten jokainen harjoittelee omalla vastuullansa.