Junioritoiminta

Kevät 2020 junioriharjoitukset (8-13 vuotiaat)

Uudet harjoittelijat aloittavat torstaina 23.1.2020 klo 18.00

Harjoitukset: torstai klo 18.00-19.00, judosali 4

HarjoituspaikkaJyväskylän Monitoimitalo, judosali 4 (Kuntoportti 3)

Uusia harjoittelijoita otetaan mukaan jatkuvasti syksyn aikana.

Ilmoittaudu aloittavien junioreiden harjoituksiin tästä

 

Jatkavien junioreiden harjoitukset alkavat ti 7.1. klo 17.30.

Harjoitukset:

tiistai 17.30 - 18.30, judosali 4
torstai 18.00 - 19.00, judosali 4

Huomaa, että kaikkien, eli myös alle 18-vuotiaiden aikidoharjoittelijoiden, on hankittava Suomen Aikidoliiton lisenssi.

Lisätietoa lisenssistä ja sen hankkimisesta löytyy Aikidoliiton sivulta.

 Viimeksi päivitetty 07.01.2020 13:36
 
Junioritoiminta PDF Tulosta Sähköposti

Junnuaikido

Aikido sopii erinomaisesti junioreille väkivallattoman luonteensa puolesta. Aikido on japanilainen kamppailulaji, jossa ei opetella hyökkääviä tekniikoita, vaan ainoastaan puolustautumista. Kaikki tekniikat perustuvat siihen, että puolustaja ohjaa tekniikan avulla hyökkääjän antamaa voimaa siten, että hyökkäys saadaan torjuttua väkivallattomasti hyökkääjää vahingoittamatta. Tärkeää on hyökkääjän horjuttaminen pois tasapainosta.

Aikidossa ei ole kilpailua, joten kaikki voivat nauttia harjoittelemisesta. Laji antaa nuorelle harjoittelijalle tilaisuuden rauhoittua ja keskittyä, mutta toisaalta myös suunnata energiaansa mielekkääseen tekemiseen.

Kurssin sisältö

Peruskurssilla opetellaan ensimmäiseksi kaatumista turvallisesti. Kaatumista ei yritetä estää, vaan liikkeen voiman avulla pyörähdetään takaisin pystyyn. Kurssin aikana opitaan myös ensimmäiset aikidotekniikat sekä opetellaan harjoituspaikan eli dojon käyttäytymissäännöt.

Ennen harjoituksia pestään jalat ja kädet, jotta harjoitteleminen on kaikille mukavaa ja dojo pysyy puhtaana. Pukuhuoneesta dojolle kuljetaan tossut/sandaalit jalassa, jotta paljaissa jaloissa ei kulkeudu likaa tatamille. Suihkussa käyminen harjoitusten jälkeen ja myös alusvaatteiden vaihtaminen ovat tärkeitä siisteyteen kuuluvia asioita.

Harjoitteluvarusteet

Varsinaisesti aikidoasuna käytetään judopukua, mutta aluksi harjoitteluvarusteiksi riittää verkkarit ja t-paita, pyyhe ja tossut. Harjoituspuvut hankitaan yhteistilauksena peruskurssin aikana. Aikidossa vyön väri ei vaihdu ennen mustan vyön suorittamista. Siihen saakka kaikki harjoittelijat käyttävät valkoista vyötä. Juniorit saavat oppimisen edetessä vyöhönsä värinauhoja ("natsoja"). Kurssin aikana järjestetään vyökoetilaisuuksia, joissa on mahdollista saada lisää natsoja vyöhön. Aikuiset harjoittelijat saavat neljännen vyökokeen jälkeen (3. kyu) käyttää mustaa hakamaa valkoisten housujen päällä. Aikidopuku on hyvä pestä vähintään neljän käyttökerran jälkeen.

Kustannukset:

Kurssimaksu 80 €, joka sisältää:
- kurssiharjoitukset
- Jigotai r.y:n puolen vuoden jäsenmaksun

Kurssimaksu suoritetaan ensimmäisen kuukauden aikana sähköpostissa tulleelle laskulla.


Viimeksi päivitetty 25.07.2019 09:40
 


 

Leirikuva

No images