Junioritoiminta

Syksy 2018 junioriharjoitukset (8-13 vuotiaat)

Uudet harjoittelijat aloittavat: tiistaina 11.9.2018 klo 17.30
Paikka: Jyväskylän Monitoimitalo, judosali 4 (Kuntoportti 3)
Aloittavien junioreiden harjoitukset: tiistaisin klo 17.30-18.30

Ilmoittaudu aloittavien junioreiden harjoituksiin tästä

Jatkavien junioreiden harjoitukset:

tiistai 17.30 - 18.30 judosali 4
torstai 18.00 - 19.00 judosali 4

Huomaa, että myös alle 18-vuotiaiden aikidoharjoittelijoiden on hankittava pakollinen Aikidoliiton lisenssi(vakuutus).

Lisenssin voi hankkia Aikidoliiton sivulta. Lisenssillä varmistetaan että kaikilla alle 18-vuotiailla on riittävä vakuutusturva.

 

 

Viimeksi päivitetty 19.08.2018 20:13
 
Junioritoiminta PDF Tulosta Sähköposti

Junnuaikido

Aikido sopii erinomaisesti junioreille väkivallattoman luonteensa puolesta. Aikido on japanilainen kamppailulaji, jossa ei opetella hyökkääviä tekniikoita, vaan ainoastaan puolustautumista. Kaikki tekniikat perustuvat siihen, että puolustaja ohjaa tekniikan avulla hyökkääjän antamaa voimaa siten, että hyökkäys saadaan torjuttua väkivallattomasti ja hyökkääjää vahingoittamatta. Tärkeintä on hyökkääjän horjuttaminen pois tasapainosta.

Aikidossa ei ole kilpailua, joten kaikki voivat nauttia tekemisestä ilman kilpahenkisyyttä. Laji antaa nuorelle harjoittelijalle tilaisuuden rauhoittua ja keskittyä, mutta toisaalta myös suunnata energiaansa mielekkääseen tekemiseen.

Kurssin sisältö

Peruskurssilla opetellaan ensimmäiseksi kaatuminen turvallisesti. Kaatumista ei yritetä estää, vaan liikkeen voimalle annetaan periksi ja pyörähdetään sen avulla takaisin pystyyn. Kurssin aikana opitaan myös ensimmäiset aikidotekniikat sekä opetellaan harjoituspaikan eli dojon käyttäytymissäännöt.

Ennen harjoituksia pestään jalat ja kädet, jotta harjoitteleminen on kaikille mukavaa ja dojo pysyy puhtaana. Pukuhuoneesta dojolle kuljetaan tossut/sandaalit jalassa, jotta paljaissa jaloissa ei kulkeudu moskaa tatamille. Suihkussa käyminen harjoitusten jälkeen ja myös alusvaatteiden vaihtaminen ovat tärkeitä siisteyteen kuuluvia asioita.

Harjoitteluvarusteet

Varsinaisesti aikidoasuna käytetään judopukua, mutta aluksi harjoitteluvarusteiksi riittää verkkarit ja t-paita, pyyhe ja tossut. Puvut hankitaan yhteistilauksena peruskurssin aikana. Aikidossa vyön väri ei vaihdu ennen mustan vyön suorittamista. Siihen saakka kaikki harjoittelijat käyttävät valkoista vyötä. Juniorit saavat oppimisen edetessä vyöhönsä värinauhoja. Kurssin aikana järjestetään ensimmäiset vyökoetilaisuudet, jolloin on mahdollista saada natsoja vyöhön. Aikuiset harjoittelijat saavat neljännen vyökokeen jälkeen (3. kyu) käyttää mustaa hakamaa valkoisten housujen päällä. Aikidopuku on hyvä pestä vähintään neljän käyttökerran jälkeen.

Kustannukset:

Kurssimaksu 80 €, joka sisältää:
- kurssiharjoitukset
- Jigotai r.y:n puolen vuoden jäsenmaksun

Kurssimaksu suoritetaan ensimmäisen kuukauden aikana sähköpostissa tulleelle laskulla.


Viimeksi päivitetty 09.09.2015 13:19
 


 

Leirikuva